ANKARA / ALTINDAĞ - Sıdıka Kınacı İlkokulu

SIDIKA KINACI İLKOKULU

Baraj Mahallesinde, bir gecekondu semtinde kurulmuştur.

SIDIKA KINACI İLKOKULU TARİHÇESİ

Baraj Mahallesi, bir gecekondu semti olarak kurulmuştur. Mahallenin öğrencileri yerleşim yerine uzak olan Yeşilöz İlkokulu’na gidiyormuş. Mahalle sakinleri kendi imkânları ile 1981 yılında bir ev kiralayarak “Çiğdemlik İlkokulu’nu” açmışlar. 1985 yılında, okulun kira müddeti bitince mahallede oturan Mustafa ŞAN adlı bir hayırsever vatandaş 22. Sokakta bir bina yaptırarak eğitime hediye etmiştir. Bir süre okulun adı da “Mustafa Şan İlkokulu” olarak kalmıştır. Fakat binanın arkasındaki kayalıklar nedeniyle oturma izni (iskân raporu) verilmediğinden okul hizmete açılamamış ve dolayısıyla mahalle öğrencileri 2 yıl Satıkadın İlkokulu’nda eğitim öğretime devam etmişler.

Bu sırada Ayşe Sıdıka KINACI isminde bir hayırseverin arsasını bağışlaması ve devletinde katkısı ile 1988 yılında SIDIKA KINACI İLKOKULU A Blok yapılmış.

A Blok binamız 3 katlı olarak yapılmış olup, bu binamızda 12 Derslik, 3 İdare Odası, 1 Hizmetli Odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 Kantin, 1 Kütüphane, 1 Memur ve 1 de Araç Gereç Odası bulunmaktadır.1992-1993 yılında okulumuz SIDIKA KINACI İLKÖĞRETİM OKULU olarak eğitim öğretime devam etmiş. B Blok binamız ise 2003-2004 eğitim öğretim yılının başında dönemin başbakanı ve üst düzey yetkililerince hizmete açılmış olup, bu bloğumuzda 24 derslik, 1 Fen Laboratuarı, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 Kütüphane, 1 Kantin, 1 İşlik Atölyesi, 1 Müzik Odası, 1 Resim Odası. 1 Proje Odası, 1 Revir, 1 Öğretmenler Odası, 1 Destek Eğitim Odası, 1 Memur Odası, 1 Okul Aile Birliği Odası, 1 Arşiv ve 3 İdare Odası bulunmaktadır.

2006-2007 Eğitim yılının sonuna kadar eğitime 2 blokta devam edilmiştir. Bu dönemde Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında okul çevresi yeni bir yapılaşma sürecine girdiğinden öğrenci sayımız oldukça düşmüştür. Şu anda eğitim öğretime yalnızca B blokta devam edilmektedir.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 23.08.2023 10:39 - Görüntülenme: 12836

Etiketler :